Mintegy százmillió forintból újul meg két csepeli háziorvosi rendelő

0
Mintegy százmillió forintból újul meg két csepeli háziorvosi rendelő

Budapest, 2018. január 19., péntek (MTI) – Mintegy százmillió forintból újítják fel Csepelen a Táncsics Mihály utcai és a Csikó sétányon levő háziorvosi rendelőt – jelentette be a XXI. kerület polgármestere pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Borbély Lénárd közölte, a felújítás 52,5 millió forint európai uniós, valamint 43 millió forintos önkormányzati önrészből valósul meg. Az energetikai rekonstrukció során megújul a rendelők homlokzata, kicserélik továbbá az ajtókat és az ablakokat.

Annak érdekében, hogy a rendelők ne csak kívülről szépüljenek meg, javaslatot tesz majd arra, hogy saját forrásból a rendelők belső tereit is felújítsák majd – tette hozzá.
Kiemelte, a kerület vezetése 2010 óta folyamatosan Csepel megújításán dolgozik. Az előző ciklusban a Szent István úti rendelőket összevonták és felújították, nemrég helyreállították a tüdőgondozót, ultrahangos gépeket vettek, nyárig pedig 67 millió forintból klimatizálják a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézet központi épületet – ismertette a polgármester.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a XXI. kerület korábbi polgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc évben a magyar emberek kitartó munkájának köszönhetően emelkedő pályára került a gazdaság, így számos fejlesztés valósulhat meg.

A felújítások során azonban fontos, hogy az érintettek közös akaraton legyenek, mert hiába a rekonstrukció, ha utána nem megfelelően üzemeltetik az intézményeket, és újra leromlik az állaguk, ahogy arra Csepelen már láttak példát – fűzte hozzá a politikus.

forrás: MTI, kép: Google Maps

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here