Mintegy százmillió forintból újul meg két csepeli háziorvosi rendelő

Budapest, 2018. január 19., péntek (MTI) – Mintegy százmillió forintból újítják fel Csepelen a Táncsics Mihály utcai és a Csikó sétányon levő háziorvosi rendelőt – jelentette be a XXI. kerület polgármestere pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Borbély Lénárd közölte, a felújítás 52,5 millió forint európai uniós, valamint 43 millió forintos önkormányzati önrészből valósul meg. Az energetikai rekonstrukció során megújul a rendelők homlokzata, kicserélik továbbá az ajtókat és az ablakokat.

Annak érdekében, hogy a rendelők ne csak kívülről szépüljenek meg, javaslatot tesz majd arra, hogy saját forrásból a rendelők belső tereit is felújítsák majd – tette hozzá.
Kiemelte, a kerület vezetése 2010 óta folyamatosan Csepel megújításán dolgozik. Az előző ciklusban a Szent István úti rendelőket összevonták és felújították, nemrég helyreállították a tüdőgondozót, ultrahangos gépeket vettek, nyárig pedig 67 millió forintból klimatizálják a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézet központi épületet – ismertette a polgármester.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a XXI. kerület korábbi polgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc évben a magyar emberek kitartó munkájának köszönhetően emelkedő pályára került a gazdaság, így számos fejlesztés valósulhat meg.

A felújítások során azonban fontos, hogy az érintettek közös akaraton legyenek, mert hiába a rekonstrukció, ha utána nem megfelelően üzemeltetik az intézményeket, és újra leromlik az állaguk, ahogy arra Csepelen már láttak példát – fűzte hozzá a politikus.

forrás: MTI, kép: Google Maps

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye), vagy távoli eléréses (Magyarország) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. A rendelőkben már nem elég az általános hardveres/szoftveres ismeret, hanem az egészségügyi informatikai követelményekkel, orvosi szoftverekkel is tisztában kell lenni. Így van ez mostanában például az EESZT-vel, E-recepttel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.