E-recept, EESZT: 2019 végéig kötelező lesz papír alapú felírási igazolást adni minden betegnek

0

Dr. Bartus György, dr. Horváth-Sziklai Attila és dr. Hankó Zoltán vett részt az EESZT-vel kapcsolatban gondos előkészítés után, az államtitkárságon történt szeptember 14-i megbeszélésen. Az elnök beszámolt, hogy döntés született arról: 2019 végéig kötelező lesz papír alapú felírási igazolást adni minden betegnek -írják a Magyar Gyógyszerészi Kamara honlapján.

A felírási igazolás formáján az EESZT és a NEAK illetékesei között még egyeztetések vannak, de úgyszintén döntés született, hogy a felírási igazoláson olyan változtatásokat hajtanak végre, hogy a papírvényt és a felírási igazolást se az orvos, se a beteg, se a gyógyszertár ne téveszthesse össze.

Döntés született olyan fejlesztésekről is, amelyek garantálják, hogy a vényíró programokkal csak létező gyógyszereket, megfelelő indikációban és engedélyezett támogatási kulccsal lehessen felírni. Beszámoló az elnökség szeptemberi üléséről Az őszi jogalkotási programban várhatóan megnyitásra kerül az Eüak törvény is annak érdekében, hogy az expediáláskor a gyógyszertár láthassa, ha az adott e-receptet máshol már kiváltották. Az EESZT-hez kapcsolódó hír, hogy elindul az e-recept rendszer társadalmi szintű ismertetése, amelyhez az EESZT vezetői a kamara területi szervezeteinek közreműködését kérték. Az előkészítő munka itt is elindult.

Forrás: MGYK

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here