A Praxis Pro háziorvosi szoftver is felkerült az EESZT-hez csatlakozni képes háziorvosi rendszerek listájára

Október 27-én bejelentették, és tegnap már meg is jelent a Dericom Kft. által fejlesztett Praxis Pro nevű szoftver is az EESZT listáján.

Ezzel egy gyakorlatilag az összes, nagyobb felhasználói táborral rendelkező háziorvosi szoftver teljesítette az e-recept küldésének feltételeit, illetve készen áll az EESZT összes szolgáltatásának kezelésére.

Ezek a szoftverek pedig:

  • IXNET, Visualix (Infomix Kft.)
  • MEDMAX (Profix Kft.)
  • MEDITOR (Kopifo Kft.)
  • MEDMAXPRO, PRAXISPRO (Dericom Kft.)

A hivatalos lista itt található: https://e-egeszsegugy.gov.hu/medikai-rendszerek

A Praxis Pro háziorvosi szoftver is felkerült az EESZT-hez csatlakozni képes háziorvosi rendszerek listájára

képek forrása: dericom

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye), vagy távoli eléréses (Magyarország) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. A rendelőkben már nem elég az általános hardveres/szoftveres ismeret, hanem az egészségügyi informatikai követelményekkel, orvosi szoftverekkel is tisztában kell lenni. Így van ez mostanában például az EESZT-vel, E-recepttel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.