A Készenléti Rendőrség keresi fel a háziorvosokat a tartalék kártyaolvasók kiszállítása miatt

Az elmúlt 1-3 napban számos háziorvos visszajelzése alapján elkezdték kiszállítani az utólag igényelt plusz kártyaolvasókat.

Érdekes módon viszont sok háziorvost e-mailben, vagy csak telefonon kerestek fel a Készenléti Rendőrségtől, valamint az “Állami Futárszolgálattól”, hogy a cég székhelyére (nem pedig a rendelőbe) vinnék ki a kártyaolvasó(ka)t.
Sokan meg is ijedtek, hogy szombaton, vasárnap és egyébként is vajon mit akarhat tőlük a rendőrség. Sokan engem is felhívtak emiatt.

Ez elsőre kamuhírnek, vagy átverésnek tűnhet, viszont a sok visszajelzés alapján mégis valósnak tűnik a kiszállítás ténye.
Már csak azért is, mert az informatikai fejlesztésekért a Belügyminisztérium felelős, így gondolom a rendőrséget is “szolgálatba” állították, hogy november 1-ig mindenképpen mindenki hozzájuthasson az igényelt kártyaolvasókhoz. Olyanok is kapnak viszont, akik nem is rendeltek.

Mindenesetre tudomásunk szerint a pluszban rendelt kártyaolvasókat is ingyenesen biztosítja az állam a háziorvosoknak (is), így átvételkor semmiképp se fizessenek érte.

További információ, hogy aki most nem veszi át, annak november 1 után már fizetnie kell érte.

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye), vagy távoli eléréses (Magyarország) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. A rendelőkben már nem elég az általános hardveres/szoftveres ismeret, hanem az egészségügyi informatikai követelményekkel, orvosi szoftverekkel is tisztában kell lenni. Így van ez mostanában például az EESZT-vel, E-recepttel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.