A Készenléti Rendőrség keresi fel a háziorvosokat a tartalék kártyaolvasók kiszállítása miatt

0
A Készenléti Rendőrség keresi fel a háziorvosokat a tartalék kártyaolvasók kiszállítása miatt

Az elmúlt 1-3 napban számos háziorvos visszajelzése alapján elkezdték kiszállítani az utólag igényelt plusz kártyaolvasókat.

Érdekes módon viszont sok háziorvost e-mailben, vagy csak telefonon kerestek fel a Készenléti Rendőrségtől, valamint az “Állami Futárszolgálattól”, hogy a cég székhelyére (nem pedig a rendelőbe) vinnék ki a kártyaolvasó(ka)t.
Sokan meg is ijedtek, hogy szombaton, vasárnap és egyébként is vajon mit akarhat tőlük a rendőrség. Sokan engem is felhívtak emiatt.

Ez elsőre kamuhírnek, vagy átverésnek tűnhet, viszont a sok visszajelzés alapján mégis valósnak tűnik a kiszállítás ténye.
Már csak azért is, mert az informatikai fejlesztésekért a Belügyminisztérium felelős, így gondolom a rendőrséget is “szolgálatba” állították, hogy november 1-ig mindenképpen mindenki hozzájuthasson az igényelt kártyaolvasókhoz. Olyanok is kapnak viszont, akik nem is rendeltek.

Mindenesetre tudomásunk szerint a pluszban rendelt kártyaolvasókat is ingyenesen biztosítja az állam a háziorvosoknak (is), így átvételkor semmiképp se fizessenek érte.

További információ, hogy aki most nem veszi át, annak november 1 után már fizetnie kell érte.