SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY – A haziorvosinfo.hu nem a MENTŐK!

0

Amióta az OMSZ létrehozta saját oldalát (ahol a COVID vizsgálatkérést lehet elküldeni), a haziorvosinfo.hu Kapcsolat menüpontján keresztül naponta kapok több üzenetet orvosoktól, amiket főként a regisztrálási problémáik miatt a Mentők-nek címeznek.

Az alábbi képeken személyes adatok nélkül látható néhány példa:

Igyekszem mindenkinek jelezni azt, hogy nem jó helyre küldték az üzenetet, de itt is kiemelném.

Az OMSZ Covid-vizsgálatkérő oldala itt érhető el: https://covidvizsgalatkero.mentok.hu/ 

A Covid Vizsgálatkéréssel kapcsolatos technikai hibákat a következő elérhetőségeken lehet bejelenteni: https://covidvizsgalatkero.mentok.hu/about
OMSZ HelpDesk
Tel: 06-1/301-2221
E-mail: helpdesk@mentok.hu

A haziorvosinfo.hu alapvetően egy háziorvosoknak, asszisztenseiknek szóló hírportál, ahol rendszerint a háziorvosoknál felmerülő informatikai tudnivalók is szóba kerülnek.

A haziorvosinfo.hu tehát nem állami szerv, nem hivatalos szerv, nem a Mentőszolgálat, nem az ÁNTSZ, nem a NEAK, és nem az ÁEEK.

A Covid-vizsgálatkérő oldalon történő regisztráció során a legtöbb esetben a lap alján található biztonsági jelkód olvashatósága okoz problémát, ami kiküszöbölhető azzal, hogy az “Új kép” gombra kattintással kérhető egy új, talán olvashatóbb biztonsági jelkód.

OMSZ Covid vizsgálatkérés, regisztráció
OMSZ Covid vizsgálatkérés

A másik probléma, hogy sokszor alig, vagy nem is látható a “Felhasználási feltételeket elfogadom” előtti jelölőnégyzet (pedig ott van az), ezért-mivel nem látják- nem is pipálják ki.

A harmadik: ha az adatok helyesen vannak kitöltve, és felhasználási feltételek elfogadása, valamint a helyes jelkód beírása is megtörtént, akkor a Regisztráció kész gombra kattintás után még felugrik egy újabb kérdés: Biztos-e benne, hogy regisztrálni szeretne. Ha az Igen-t nyomjuk meg, akkor van készen a regisztráció.
Ezután a tapasztalatok szerint 1-30 percen belül érkezik egy e-mail, amiben a “Regisztráció megerősítése” szövegre is rá kell kattintani. Ha ez is sikerült, ezután már be lehet lépni a regisztrációnál megadott felhasználói névvel és jelszóval, a https://covidvizsgalatkero.mentok.hu/login oldalon.