Fontos információk az eReceptek felírásáról – Decemberben megújul az EESZT infrastruktúrája

0

Decemberben megújul az EESZT infrastruktúrája – Fontos információk az eReceptek felírásáról

  • Az EESZT infrastruktúrája átköltöztetésre kerül a Kormányzati Adatközpont (KAK) környezetébe.
  • Az EESZT költözése a tervek alapján 2019. decemberében várható, mely a költözés biztonságos végrehajtása érdekében előreláthatólag 48-72 órás leállást igényel majd.
  • Az átállás miatt fokozottan ügyeljenek arra, hogy elektronikus vényrendelés esetén minden pácienst lássanak el papír alapú felírási igazolással, aminek birtokában a költözés alatti leállás esetén is hozzájuthat a gyógyszereihez
  • A költözés ideje alatt a TAJ-alapú, felírási igazolás nélküli kiváltás nem lesz lehetséges

Az EESZT Üzemeltetés erről szóló levele:

“Tisztelt Intézményvezető!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér központi infrastruktúráját biztosító és azt üzemeltető NISZ Zrt. vezetésével az elmúlt években kialakításra került a Kormányzati Adatközpont (KAK). A KAK kiépítésének alapvető célja a kormányzat és a közigazgatás stratégiai fontosságú informatikai háttérrendszerei számára egy magas üzembiztonságú, hatékonyan üzemeltethető működési környezet megteremtése.

Ennek a folyamatnak a kapcsán a KAK kiépítéséért és üzemeltetéséért felelős NISZ Zrt. vezetésével az EESZT infrastruktúrája is átköltöztetésre kerül a Kormányzati Adatközpont környezetébe.

Az EESZT költözése a tervek alapján 2019. decemberében várható, mely a költözés biztonságos végrehajtása érdekében előreláthatólag 48-72 órás leállást igényel majd. [A költözés pontos dátumról a megfelelő időben és a megszokott csatornákon külön értesítést küldünk az Önök számára.]

Kérjük, hogy az átállás miatt fokozottan ügyeljenek arra, hogy elektronikus vényrendelés esetén minden pácienst lássanak el papír alapú felírási igazolással, aminek birtokában a költözés alatti leállás esetén is hozzájuthat a gyógyszereihez. (Tájékoztatjuk, hogy a papír alapú felírási igazolást a hatályos jogszabályok alapján még minden esetben kötelező kiadni!)

Továbbá kérjük, hogy hívják fel pácienseik figyelmét arra, hogy az EESZT költözése alatti néhány napon csak a felírási igazolás birtokában fogják tudni kiváltani a gyógyszereiket – a költözés ideje alatt a TAJ-alapú, felírási igazolás nélküli kiváltás nem lesz lehetséges!

További kérdései esetén kérjük, keresse az EESZT Kontakt Center munkatársait a +36 1 920 1050-es telefonszámon vagy a helpdesk.eeszt@aeek.hu email címen.

Szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel,
EESZT Üzemeltetés”