Elkészült az EESZT mobilToken a távoli rendszerhasználathoz

0
EESZT

Az AEEK tájékoztatója:

„Tisztelt Partnereink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a távoli rendszerhasználatot támogató EESZT mobilToken azonosítási rendszere élesítésre került……EESZT
Az EESZT mobilToken egy mobil eszközre telepíthető azonosítókód-generáló alkalmazás, amely az EESZT bejelentkezéshez egy egyszeri, és egyedi PIN-kódot állít elő. Az EESZT mobilToken az EESZT többfaktoros hitelesítési rendszer részeként alkalmas az EESZT felhasználók hitelesítésére, az azonosítási rendszer használatával kért azonosítási jegyek (SAML) felhasználási feltételei megegyeznek az eSzemélyi azonosítás során kért SAML jegyekkel.
A HIS rendszerben implementált EESZT mobilToken azonosítási rendszer használatával lehetősége lesz a felhasználóknak távoli rendszerhasználat esetén is EESZT kapcsolat létrehozására és ezáltal az összes szükséges EESZT funkció elérésére. (eRecept, beutaló, ambuláns lap, stb…)
Az alkalmazások publikálása a Google és az Apple alkalmazásboltjában jelenleg folyamatban van.
A regisztrációs folyamatnál mind a mobil készülék, mind pedig a felhasználó azonosítására szükség van. Az EESZT mobilToken alkalmazásnak a regisztráció során engedélyezett internetkapcsolattal kell rendelkeznie. A regisztráció az EESZT Ágazati portálon keresztül elérhető webes felületen valósul meg eSzemélyi, vagy fizikai token alapú hitelesítést követően.
Együttműködésüket köszönjük!
Üdvözlettel:
EESZT Fenntartási és Üzemeltetési Főosztály
Ahol a hírt találtam: infomix fórum