Összevonják a Semmelweis Egyetem I. Számú és II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáit

“A rendkívüli ülésen szavaztak az I. Számú és II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika összevonásának előkészítéséről, az OFMI működésére vonatkozó módosításokról és a Klinikai Központ elnöki posztjára beérkezett pályázatról.”

forrás: semmelweis.hu, Kerekes Eszter

“A Szenátus megtárgyalta és elfogadta az I. Sz. és a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika összevonásáról szóló előterjesztést. Az összevonás során a jelenlegi két klinika jogutódjaként létrejönne egy új, integrált, a feladatokat egységben ellátó szülészeti és nőgyógyászati klinika, ahol megvalósítható a 2030/2017. (XII. 27.) Kormányhatározat tartalmával összefüggő reprodukciós centrum létrehozása is.

Az átalakítás során a jogutódlás teljeskörű, az egyesített működés zökkenőmentesen folyhat tovább, az új klinika létrehozásának várható időpontja 2018. október 1-je. Az összevonás előkészítését az Általános Orvostudományi Kar dékánja és a Klinikai Központ elnöke az illetékes szervezeti egységek bevonásával végzik el. A Szenátus az összevonásról az előkészületeket követően, az ütemterv és a vélemények ismeretében a soron következő, szeptemberi ülésén dönt – áll a szenátorok által elfogadott előterjesztésben.

I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, a kép forrása: SE ÁOK Facebook

Támogatta a Szenátus Dr. Szabó Attila pályázatát a Klinikai Központ elnöki magasabb vezetői megbízására. Jóváhagyták a Pető András Karon működő Gyakorlati és Képzési Bizottság személyi összetételének módosítását.

Szavaztak a Szervezeti és Működési Szabályzat Orvosszakmai, Finanszírozási és Minőségbiztosítási Főigazgatóság (OFMI) működésére vonatkozó módosításairól. Az előterjesztés szerint az OFMI tevékenysége, valamint az orvos-főigazgató munkája nem gazdasági, hanem orvosszakmai célokat támogat és valósít meg, amely a Semmelweis Egyetem alaptevékenysége részeként a Klinikai Központ és a rektor hatáskörébe tartozik, kivéve az informatikai és kontrolling rendszerhez kapcsolódó feladatokat. A javaslatot a szenátorok támogatták, Dr. Szász Károly kancellár vétójogával élve nemmel szavazott, így a módosítások nem lépnek hatályba, hanem a fenntartó elé kerülnek elbírálásra. A kancellár a témában előzetesen közzétette írásos álláspontját a Szenátus adatbázisában, melyet szóban is ismertetett az ülésen.

Ezen túlmenően a kancellár ügyrendi javaslattal élt a szenátusi ülés napirendjével kapcsolatban is, melyet előzetesen közzétett a Szenátus adatbázisában és szóban is ismertetett.”

II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, a kép forrása: semmelweis.hu

forrás: semmelweis.hu, Kerekes Eszter

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt magánszemélyként azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek eseti és/vagy rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. Bővebb információ: https://jvgtech.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük