FONTOS!!! Aug. 19- től aug. 23-ig nem lesz elérhető az EESZT – Megújul az EESZT infrastruktúrája

0
EESZT

Megújul az EESZT infrastruktúrája
Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér központi infrastruktúráját biztosító és azt üzemeltető NISZ Zrt. vezetésével az elmúlt években kialakításra került a Kormányzati Adatközpont (KAK). A KAK kiépítésének alapvető célja a kormányzat és a közigazgatás stratégiai fontosságú informatikai háttérrendszerei számára egy magas üzembiztonságú, hatékonyan üzemeltethető működési környezet megteremtése.
Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) költözésére 2020. augusztus 19. szerda 22.00 óra és 2020. augusztus 23. vasárnap éjfél között kerül sor.

Az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek (az ágazati és a lakossági is) ezen időszak alatt nem lesznek elérhetőek, az eeszt.gov.hu oldalra nem lehet belépni. Ez azt jelenti, hogy többek között nem lehet leletet, kórtörténetet lekérdezni, labor- és COVID19 teszteredményeket megtekinteni.

Az adatállomány-költözés  azonban nem befolyásolja a megszokott gyógyszerkiváltási folyamatokat: a korábban felírt eRecepteket, vagy a sürgősségi ellátás során kinyomtatott papíralapú recepteket ez idő alatt is ki lehet váltani a nyitva tartó patikákban.

A költözést követően, 2020. augusztus 24-től ismét, a korábban megszokottak szerint lesznek elérhetőek az EESZT szolgáltatásai.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

EESZT Üzemeltetés

Megújul az EESZT infrastruktúrája