Újabb háziorvosi szoftverekkel – köztük a friss MedmaxProNet-tel – bővült az EESZT-kompatibilis háziorvosi szoftverek listája

A számomra egyelőre ismeretlen “RHBM” és a “Healcloud Háziorvosi Rendszer” mellett felkerült a listára a jóval ismertebb Dericom Kft. harmadik -forgalomban lévő- háziorvosi szoftvere is, ami a MedMaxProNet nevet viseli.

A bevezetés alatt álló szoftver a fejlesztő szerint szinte egyedülálló módon platformfüggetlen háziorvosi szoftver, vagyis bármilyen operációs rendszeren (Windows, Linux, MacOS) használható. Lokális, vagy távoli szerveren is tárolható az adatbázis, és mindkét módon bárhonnan elérhetővé is tehető.

A cég a blogjában a következőképp jellemzi: “A MedMaxProNet nem csak a felhasználói szokásokhoz igazodik, hanem a használt informatika eszközhöz is. (1) Mivel platformfüggetlen, ezért bármilyen operációs rendszeren futtatható. (2) Mivel minimális az erőforrás igénye és reszponzív (kicsinyíthető, nagyítható felület) a kialakítása, ezért szinte bármilyen eszközön használható.”

Konvertált adatbázist és demó rendszert már láttam, próbáltam. Kíváncsian várom/várjuk a több hetes tapasztalatokat a MedmaxProNet-et “élesben” használó orvosoktól, illetve informatikus/üzemeltetői szemmel is jobban beleásom magam a témába és igyekszem megosztani a jó, vagy rossz tapasztalatokat, avagy a felmerülő kérdéseket is.

Az EESZT-kompatibilis medikai szoftverek listája itt található: https://e-egeszsegugy.gov.hu/medikai-rendszerek

 

 

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt magánszemélyként azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek eseti és/vagy rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. Bővebb információ: https://jvgtech.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük