Átmeneti hiba az EESZT-ben: Nem látják a patikák az E-recepteket

Átmeneti hiba az EESZT-ben: Nem látják a patikák az E-recepteketKedden jelentkezett először a probléma, és most már több háziorvos is jelezte, hogy felküldi a térbe a receptet, amin szabályosan rajta van az “EESZT-s” vonalkód, elmegy vele a beteg a patikába, a patika pedig nem látja a Térben a receptet. Sok patika ez esetben megtagadja a gyógyszer kiadását.
A háziorvosok ezzel szemben a Vénytörténet lekérdezésével is látják a felírás megtörténtét.
Hibajelzést közben nem kapnak sem az orvosok, sem a patikusok, hogy mi lehet a probléma.

Szerencsére ez nem minden e-receptet érint, mert akkor káosz alakulhatna ki a vények kiváltásakor. Egyelőre szabályszerűséget sem lehetett megfigyelni a dologban.

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt magánszemélyként azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek eseti és/vagy rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. Bővebb információ: https://jvgtech.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük