Már elérhető az ingyenes ÁEEK-s miniHIS rendszer!

0

Már elérhető az ingyenes ÁEEK-s miniHIS rendszer!

https://e-egeszsegugy.gov.hu/

A miniHIS az EESZT által fejlesztett, ingyenes webes technológiával rendelkező informatikai rendszer, mely alkalmas a törvényben meghatározott kötelező adatszolgáltatás biztosítására.

Segítségével az orvosi vagy fogorvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező (1-es vagy 2-es szolgáltatási típuskód) egészségügyi szolgáltató orvos képes a jogszabályban előírt jelentési kötelezettségek ellátására az EESZT felé. A miniHIS használatával a páciens adatai a pácienst ellátó egészségügyi intézménybe vagy a szolgáltatásra érkezésekor a regisztráció során a rendszerbe kerül. Az ellátás során keletkezett egészségügyi adatok, dokumentumok, események, és ezek esetleges változásai továbbításra kerülnek az EESZT felé.

Különösen ajánlott az alap medikai funkcionalitással rendelkező miniHIS rendszer azok számára, akik jelenleg nem használnak semmilyen informatikai programot, nyilvántartásuk és adminisztrációs tevékenységük papíralapon történik.

Továbbá a miniHIS havidíj- és költségmentes segítséget nyújthat az EESZT-adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésében.

Fontos információ!

A miniHIS nem alkalmas a NEAK felé történő jelentéstételi kötelezettség teljesítésére! Használata kizárólag orvos felhasználók számára biztosított. Egy intézményhez tartozó minden szervezeti egységhez külön szükséges konfigurálni az alkalmazást a felületen. 

A program a következő linken érhető el: https://e-egeszsegugy.gov.hu/minihis

További információkat az alábbi e-mail címen kaphatnak a szoftver után érdeklődő szolgáltatók: minihis.eeszt@aeek.hu