INGYENES EESZT felhasználói alapismeretek képzés – Ha valaki nagyon képben akar lenni!

Elérhető egy INGYENES EESZT ágazati portál felhasználói alapismeretek képzés az ilka.aeek.hu-n, melynek segítségével teljes egészében megismerhető az EESZT teljes működése.

Ez nem összetévesztendő a háziorvosok számára kötelező EESZT felhasználó képzéssel, ami egy 10 kérdéses teszttel zárul.

Ha valaki nagyon elszánt a témában, akkor érdemes elolvasni az anyagot és kitölteni a hozzá tartozó 50 kérdéses tesztet is.

Tanfolyam neve: EESZT ágazati portál felhasználói alapismeretek képzés

A TIOP-2.3.2-12/1 “Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Health) Rendszer – Elektronikus közhiteles nyilvántartások és ágazati portál fejlesztése” című projekt keretében létrehozott Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (továbbiakban: EESZT) használatának támogatását mutatja be. A projekt célja az ellátórendszer különböző szintjei között áramló jelentések, illetve az egyes szinteken belüli horizontális adatcsere magasabb minőségű, a kor informatikai lehetőségeire építő megvalósítása. A tananyag a teljes egészségügyi ágazat részére fejlesztett új informatikai rendszer használatát támogatja. Az EESZT funkciói a már meglévő HIS rendszereken keresztül lesz elérhető, melynek használata személyes képzések keretében kerül bemutatásra.

Tanfolyam felépítése:

1. modul: EESZT portálfelületek

2. modul: Az EESZT jogi szabályozása és adatvédelme

3. modul: Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér szabályozása

4. modul: Ágazati portál folyamatai

5. modul: Ágazati portál felhasználói felülete

A tanfolyam egy 50 kérdéses vizsgasorral zárul.

A tanfolyam folyamatosan elérhető, pontérték nélkül elvégezhető.

 

https://eeszt.aeek.hu oldalon érhető el az az EESZT Felhasználói Tájékoztató, amelynek megismerése feltétele annak, hogy a felhasználók aktiválhassák magukat az EESZT rendszerben. Ezért az e-learning képzésben megismerhető tájékoztatás és a letölthető oktatási segédlet átolvasása után egy 10 kérdéses tesztsor segítségével kerül leellenőrzésre a megszerzett tudás. A minél biztosabb tudás érdekében letölthető oktatási segédlet is elérhető a felületen.
Jelen portálon (ilka.aeek.hu) lévő képzés csak a tudás bővítésére használható, a belépési feltétel a https://eeszt.aeek.hu portálon lévő sikeres teszt.

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye), vagy távoli eléréses (Magyarország) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. A rendelőkben már nem elég az általános hardveres/szoftveres ismeret, hanem az egészségügyi informatikai követelményekkel, orvosi szoftverekkel is tisztában kell lenni. Így van ez mostanában például az EESZT-vel, E-recepttel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.