INGYENES EESZT felhasználói alapismeretek képzés – Ha valaki nagyon képben akar lenni!

0
INGYENES EESZT ágazati portál felhasználói alapismeretek képzés - Ha valaki nagyon képben akar lenni!

Elérhető egy INGYENES EESZT ágazati portál felhasználói alapismeretek képzés az ilka.aeek.hu-n, melynek segítségével teljes egészében megismerhető az EESZT teljes működése.

Ez nem összetévesztendő a háziorvosok számára kötelező EESZT felhasználó képzéssel, ami egy 10 kérdéses teszttel zárul.

Ha valaki nagyon elszánt a témában, akkor érdemes elolvasni az anyagot és kitölteni a hozzá tartozó 50 kérdéses tesztet is.

Tanfolyam neve: EESZT ágazati portál felhasználói alapismeretek képzés

A TIOP-2.3.2-12/1 “Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Health) Rendszer – Elektronikus közhiteles nyilvántartások és ágazati portál fejlesztése” című projekt keretében létrehozott Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (továbbiakban: EESZT) használatának támogatását mutatja be. A projekt célja az ellátórendszer különböző szintjei között áramló jelentések, illetve az egyes szinteken belüli horizontális adatcsere magasabb minőségű, a kor informatikai lehetőségeire építő megvalósítása. A tananyag a teljes egészségügyi ágazat részére fejlesztett új informatikai rendszer használatát támogatja. Az EESZT funkciói a már meglévő HIS rendszereken keresztül lesz elérhető, melynek használata személyes képzések keretében kerül bemutatásra.

Tanfolyam felépítése:

1. modul: EESZT portálfelületek

2. modul: Az EESZT jogi szabályozása és adatvédelme

3. modul: Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér szabályozása

4. modul: Ágazati portál folyamatai

5. modul: Ágazati portál felhasználói felülete

A tanfolyam egy 50 kérdéses vizsgasorral zárul.

A tanfolyam folyamatosan elérhető, pontérték nélkül elvégezhető.

 

https://eeszt.aeek.hu oldalon érhető el az az EESZT Felhasználói Tájékoztató, amelynek megismerése feltétele annak, hogy a felhasználók aktiválhassák magukat az EESZT rendszerben. Ezért az e-learning képzésben megismerhető tájékoztatás és a letölthető oktatási segédlet átolvasása után egy 10 kérdéses tesztsor segítségével kerül leellenőrzésre a megszerzett tudás. A minél biztosabb tudás érdekében letölthető oktatási segédlet is elérhető a felületen.
Jelen portálon (ilka.aeek.hu) lévő képzés csak a tudás bővítésére használható, a belépési feltétel a https://eeszt.aeek.hu portálon lévő sikeres teszt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here