Hatósági áras koronavírus-teszt, ingyenes elérhető influenza elleni védőoltás

0

Hatósági áras koronavírus-teszt, ingyenes elérhető influenza elleni védőoltás

2020.09.11. mediaklikk.hu, kormany.hu

Hatósági árassá kívánják tenni a koronavírus-tesztet és aki kéri, annak ingyenesen adják be az influenza elleni védőoltást – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban, a Jó reggelt, Magyarország! pénteki adásában.

Hatósági áras koronavírus-teszt
Hatósági áras koronavírus-teszt

A műsor folyamán a miniszterelnök további részleteket is elárult a koronavírus járvány második hulláma kapcsán kidolgozott haditervről. Kiemelte, hogy a vírus leginkább az időseket fenyegeti, ezért rájuk kell elsősorban odafigyelni. Ezzel kapcsolatos döntés, hogy az idősotthonokat lezárják, ahogy a kórházakat is. A látogatási tilalmat rendőri erővel is védik. Az intézményi bezárásokkal kapcsolatos tudnivalókról itt írtunk.

Általános korlátozásra nem kell számítani az oktatásban, egyedi döntéseket fognak hozni az adott helyzetekben. Az oktatáshoz kapcsolódó döntés, hogy elrendelték az iskolákba való belépéskor a testhőmérséklet-mérést is.

A kötelező maszkhasználatot szükség esetén kiterjesztik, a szabályszegőket  következetesen büntetni fogják. A maszkhasználattal kapcsolatos korábbi cikkük itt elérhető.

Orbán Viktor hangsúlyozta, a kormány a következő hetekben egymás után hozza majd a járványügyi intézkedéseket és a jelentősebb gazdasági növekedést célzó intézkedéseket. Az operatív törzs szombaton kora reggel, a gazdasági kabinet pedig szombat délelőtt tart ülést – közölte a miniszterelnök, emlékeztetve arra, hogy pénteken a V4-es országok vezetőivel találkozik egy járványügyi koordináció kiépítése ügyében.