ESZFK figyelmeztető levél: EESZT műszaki csatlakozás befejezése

Ellenőrző fájl importálása
Ellenőrző fájl importálása

Az ESZFK ügyfélszolgálat által 2024.04.17.-én kiküldött e-mail az EESZT-hez csatlakozott egészségügyi szolgáltatóknak.
Akik megkapták ezt az e-mailt, azok nem fejezték be a csatlakozási folyamatot.

“Tisztelt Egészségügyi Szolgáltató!

Nyilvántartásunk alapján az EESZT-ben aktív szolgáltatóként adatot szolgáltat, azonban az eKapu felületén a csatlakozási fázisa még műszaki csatlakozás alatt áll.

Kérjük, hogy mielőbb vigye végig a csatlakozási folyamatot, hogy ki tudjuk állítani a csatlakozási igazolást. Ehhez az alábbi linken talál leírást:

https://e-egeszsegugy.gov.hu/documents/26398/366992/EESZT_muszaki_csatlakozas_megvalositasa_V_1_6.pdf/e6e553c5-e3ab-48ed-6f11-d160d46bda08

Megakadás esetén forduljon bátran munkatársainkhoz telefonon a 06-1-920-1050-es telefonszámon munkaidőben hétfőtől csütörtökig reggel 8 és délután 16.30 óra között, illetve pénteken reggel 8 és délután 13.30 óra között, illetve várjuk levelét az ekapu@eszfk.hu e-mail címre.

Jó egészséget és minden jót kívánunk!

Üdvözlettel: ESZFK Ügyfélszolgálat”

Aki esetleg megkapta ezt az email-t az ügyfeleim közül, keressen bizalommal és átnézzük a beállításokat.

A probléma a következő:

Sok háziorvos még 2017-ben csatlakozott az EESZT-hez és azóta is gond nélkül használja. Akkor annak, hogy működik az EESZT kapcsolódás sokan megörültek, de a legutolsó lépést kihagyták.
Az ESZFK most egy ún. “adattisztítást” végez, ami miatt minden egészségügyi szolgáltatónak kiküldik ezt a figyelmeztető e-mailt, aki nem végezte el az “EESZT műszaki csatlakozás” utolsó lépését.
Akik nem végzik el a szükséges lépéseket a közeljövőben, azokat néhány hét múlva egy újabb figyelemfelhívó e-mailben fogják tájékoztatni. Szankciókról egyelőre az ESZFK ügyfélszolgálatának nincsen tudomása.

EESZT műszaki csatlakozás utolsó lépése az ekapu oldalon az ún. “Ellenőrző fájl importálása”.

Az ellenőrző fájl elkészítéséhez az EESZT tanúsítvány és a hozzá SMS-ben kapott jelszó szükséges (ezt még a legelején, akár 2017-ben küldték ki).

Sikeres ellenőrző fájl importálás után néhány nappal az ekapu oldal “Csatlakozási igazolás” menüjéből pdf formátumban letölthetővé válik az EESZT műszaki csatlakozás sikeres teljesítéséről szóló csatlakozási igazolás.

Ellenőrző fájl importálása
Ellenőrző fájl importálása