Az EESZT szolgáltatások használatának kötelezősége, a használat kötelező megkezdésének határidői

 

Az EESZT szolgáltatások használatának kötelezősége, a használat kötelező megkezdésének határidői

  • Törzsadat nyilvántartások közzétételének kötelezősége: konkrét határidő került meghatározásra: a törzsadatot tartalmazó nyilvántartás vezetője vagy kódtörzs közzétevője közzétételi kötelezettségét legkésőbb 2017. március 1. napjától köteles teljesíteni az EEESZT-n keresztül [EESZT rendelet 22. § (3) bekezdés].
  • Jelentéstételi kötelezettség teljesítésének kezdő határideje: konkrét határidő került meghatározásra: 2017. november 1. [EESZT rendelet 22. § (4) bekezdés].
  • Egészségügyi profil feltöltésének kezdete: konkrét határidő került meghatározásra 2017. november 1. kezelőorvos és háziorvos részéről kötelező [EESZT rendelet 22. § (5) bekezdés].
  • Központi eseménykatalógus és egészségügyi dokumentáció nyilvántartás feltöltése, vezetése: konkrét határidő került meghatározásra [EESZT rendelet 22. § (2) bekezdés]:
  • Erőforrás publikációs rendszer használata: konkrét határidő nem került meghatározásra, de a csatlakozást követően az erőforrás publikálás kötelezővé válik az erről szóló kormányrendelet megfogalmazása alapján,

 

  • E-beutaló: nem kötelező a használata, de a betegnek joga van kérni a beutaló elektronikus kiállítását, amit a csatlakozott intézménynek viszont el kell fogadnia a csatlakozását követően.
  • E-recept: tekintve, hogy nem kötelező alkalmazni, hanem csak egy lehetőség jelenleg, ezért a csatlakozást követően (ez esetben 2017. november 1.) használható.

 

  • Elektronikus betegségregiszter: külön, a működtetővel kötött megállapodás alapján vezethető a betegségregiszter az EESZT-ben.
  • Digitális képtovábbítás: a csatlakozást követően a csatlakozott intézmény által használható.
  • Távkonzílium: a csatlakozást követően a csatlakozott intézmény által használható.

 

További információ az ÁEEK oldalán.

forrás: ixnet

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye), vagy távoli eléréses (Magyarország) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. A rendelőkben már nem elég az általános hardveres/szoftveres ismeret, hanem az egészségügyi informatikai követelményekkel, orvosi szoftverekkel is tisztában kell lenni. Így van ez mostanában például az EESZT-vel, E-recepttel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.