Az EESZT szolgáltatások használatának kötelezősége, a használat kötelező megkezdésének határidői

 

Az EESZT szolgáltatások használatának kötelezősége, a használat kötelező megkezdésének határidői

  • Törzsadat nyilvántartások közzétételének kötelezősége: konkrét határidő került meghatározásra: a törzsadatot tartalmazó nyilvántartás vezetője vagy kódtörzs közzétevője közzétételi kötelezettségét legkésőbb 2017. március 1. napjától köteles teljesíteni az EEESZT-n keresztül [EESZT rendelet 22. § (3) bekezdés].
  • Jelentéstételi kötelezettség teljesítésének kezdő határideje: konkrét határidő került meghatározásra: 2017. november 1. [EESZT rendelet 22. § (4) bekezdés].
  • Egészségügyi profil feltöltésének kezdete: konkrét határidő került meghatározásra 2017. november 1. kezelőorvos és háziorvos részéről kötelező [EESZT rendelet 22. § (5) bekezdés].
  • Központi eseménykatalógus és egészségügyi dokumentáció nyilvántartás feltöltése, vezetése: konkrét határidő került meghatározásra [EESZT rendelet 22. § (2) bekezdés]:
  • Erőforrás publikációs rendszer használata: konkrét határidő nem került meghatározásra, de a csatlakozást követően az erőforrás publikálás kötelezővé válik az erről szóló kormányrendelet megfogalmazása alapján,

 

  • E-beutaló: nem kötelező a használata, de a betegnek joga van kérni a beutaló elektronikus kiállítását, amit a csatlakozott intézménynek viszont el kell fogadnia a csatlakozását követően.
  • E-recept: tekintve, hogy nem kötelező alkalmazni, hanem csak egy lehetőség jelenleg, ezért a csatlakozást követően (ez esetben 2017. november 1.) használható.

 

  • Elektronikus betegségregiszter: külön, a működtetővel kötött megállapodás alapján vezethető a betegségregiszter az EESZT-ben.
  • Digitális képtovábbítás: a csatlakozást követően a csatlakozott intézmény által használható.
  • Távkonzílium: a csatlakozást követően a csatlakozott intézmény által használható.

 

További információ az ÁEEK oldalán.

forrás: ixnet

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt magánszemélyként azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek eseti és/vagy rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. Bővebb információ: https://jvgtech.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük