A MedMaxPro is felkerült az EESZT-hez csatlakozni képes háziorvosi szoftverek listájára

A mai napon ismét bővült az EESZT-hez csatlakozni képes háziorvosi szoftverek listája. Ezúttal a Dericom Kft. MedMaxPro nevű szoftvere került a listára.

EESZT-hez csatlakozni képes medikai rendszereket fejlesztő cégek:

Háziorvosi rendszerek

Infomix Számítástechnikai Kft.: Ixnet (ügyeleti ellátásra is)

ProFix Kft.: MedMax háziorvosi program

needIT Services Informatikai és Szolgáltató Kft.: Nucleus GP Háziorvosi lekérdező rendszer

DeriCom Informatikai Kft.: MedMaxPro

forrás/teljes lista: https://e-egeszsegugy.gov.hu/medikai-rendszerek

A Dericom Kft. levele a felhasználóknak:

“Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy cégünk, a DeriCom Kft felkerült az EESZT-hez csatlakozni képes medikai rendszereket fejlesztő cégek listájára.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az ezirányú fejlesztéseink lezárultak. Már csak azért sem, mert az EESZT rendszere a jövőben újabb modulokkal fog kiegészülni. Az eKatalógus (esemény beküldés, törlés, módosítás), az eProfil (törzsadatok felküldése, letöltése, törlése), az eRecept és a vészhelyzet esetén alkalmazható BreakGlass mellé jön majd az eBeutaló is. Ez azt jelenti, hogy az EESZT újabb és újabb funkciói folyamatosan fognak beépülni a jelenleg is használatban lévő medikai rendszerekbe. Ez folyamatosan fejlesztési feladatokat ró a szoftverszállító cégekre, így ránk is. Igyekszünk mindemellett a partnereink magas színvonalú támogatását is töretlenül biztosítani, illetve folyamatosan tájékoztatni őket a megvalósult fejlesztéseinkről.

forrás: Dericom Kft.

 

 

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye), vagy távoli eléréses (Magyarország) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. A rendelőkben már nem elég az általános hardveres/szoftveres ismeret, hanem az egészségügyi informatikai követelményekkel, orvosi szoftverekkel is tisztában kell lenni. Így van ez mostanában például az EESZT-vel, E-recepttel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.