A Magyar Gyógyszerészi Kamara az alábbi betegtájékoztató kifüggesztését javasolja a patikákban

Kérjük, hogy a szennyezett valsartant tartalmazó gyógyszerkészítmények visszavételéről szóló tájékoztatót a betegek informálása érdekében az officinában jól látható helyen helyezzék ki és tartsák ott a gyógyszertár július 30-i a nyitástól az augusztus 31-i zárásig. – olvasható a Magyar Gyógyzerészi Kamara oldalán.

“Tisztelt Betegeink!

A gyógyszertáraknak 2018. július 30. − augusztus 31. között van lehetőségük a patikai forgalomból kivont, minőségi hibás valsartan hatóanyagú gyógyszereket visszavenni Önöktől.

Betegenként maximum 2 doboz bontatlan, lejárati időn belüli készítmény visszavételére van mód, amelynek a visszavétel időpontjában érvényes térítési díját kapják vissza.

Kérjük, amennyiben Önök élni szeretnének ezzel a lehetőséggel a bontatlan készítményt a gyógyszertárban a betegeket kiszolgáló munkatársunknak adják át, a térítési díj kézhezvételéhez nincs szükség blokkra!

A bontott és/vagy lejárt szavatosságú készítményt minden esetben a hulladékgyógyszer gyűjtésére kihelyezett dobozba helyezzék el.

Köszönjük együttműködésüket!

Budapest, 2018. 07. 25.

Dr. Szolyák Tamás
főigazgató. h. elnök
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

Dr. Hankó Zoltán
Magyar Gyógyszerészi Kamara”

 

forrás: MGYSZ

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt magánszemélyként azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek eseti és/vagy rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. Bővebb információ: https://jvgtech.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük