A családorvosok Nívódíját vehette át Dr. Torzsa Péter

0
Fotó: unideb.hu

A Családorvos Kutatók Országos Szervezete (CSAKOSZ) éves kongresszusának keretében Nívódíjat vehetett át Dr. Torzsa Péter, a Családorvosi Tanszék egyetemi docense.

A CSAKOSZ éves kongresszusát a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszéke szervezte. A hajdúszoboszlói konferencián több mint száz, kutatással, tudományos munkával foglalkozó háziorvos vett részt, elsősorban a négy orvostudományi egyetem családorvosi tanszékeinek munkatársai. A megnyitó ünnepségen Életműdíjat vett át Dr. Schmidt Péter (gyermek-háziorvos, Győr) és Nívódíjat kapott Dr. Torzsa Péter egyetemi docens, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszék tanszékvezető-helyettese. A díjakat Prof. Dr. Rurik Imre a CSAKOSZ elnöke és Dr. Rinfel József ügyvezető titkár adták át.

Dr. Torzsa Péter a Nívódíjat „a családorvoslás kialakítása és fejlesztése érdekében kifejtett kiemelkedő, több évtizedes munkájáért” nyerte el. Dr. Torzsa Péter 1995-ben Summa cum laude minősítéssel diplomázott a Semmelweis Egyetemen, majd háziorvostanból és foglalkozás-egészségügyből szerzett szakvizsgát, továbbá megszerezte a hipertonológiai és diabetológiai licensz képesítést. Végzése óta a Családorvosi Tanszékén dolgozik, jelenleg az angol nyelvű évfolyam graduális oktatásának felelőse. A posztgraduális oktatásban a

Fotó: unideb.hu

rezidensi képzés titkára, a Háziorvos Grémium titkára és a Foglalkozás-orvostan Grémium tagja. 2013-ban a Semmelweis Egyetem kiváló dolgozója volt, 2015-ben Kiváló Tudományos Diákköri Nevelő kitüntetést kapott; TDK-s és PhD-hallgatóknak egyaránt témavezetője. Aktívan részt vesz a háziorvosi képzés megreformálásában, 2018- tól az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvosi Tagozat Tanácsának elnöke.

Forrás: Keresztes Eszter, semmelweis.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here