Megújult a háziorvosi rendelő Dalmandon

0
Megújult a háziorvosi rendelő Dalmandon

Dalmand, 2018. szeptember 7., péntek (MTI) – Átadták a mintegy 50 millió forintból felújított háziorvosi rendelőt a Tolna megyei Dalmandon pénteken.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár az eseményen azt mondta: Tolnában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minél több helyen fejlődjön az egészségügyi infrastruktúra.

Hangsúlyozta, a kistelepülések érdekeire tekintettel a kormány és a megye vezetése már évekkel ezelőtt is arra törekedett, hogy az e célra szánt forrásokat úgy osszák szét, hogy annak nagy részét ne egy-egy település, hanem sok kapja meg az alapellátást javító projektjeik megvalósítására.

Megújult a háziorvosi rendelő Dalmandon, a kép forrása: dalmand.hu

Így újulhattak meg orvosi rendelők az elmúlt másfél évben Szakályban, Bonyhádon, Nagymányokon, Dombóváron, Kaposszekcsőn, Csikóstőttősön és egyebek mellett Attalán is – mondta Potápi Árpád János. Hozzátette, emellett jutott támogatás a bonyhádi és a dombóvári kórház beruházásaihoz is.
Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke arról szólt, hogy a 109 települést magába foglaló és mintegy 230 ezer lakosú Tolna megye 27,5 milliárd forintos TOP-forrást nyert el a jelenlegi európai uniós fejlesztési ciklusban.
Úgy vélte: a pénzből megvalósuló beruházások az oktatástól az egészségügyön át a közlekedés javításáig hozzájárulnak ahhoz, hogy a megye települések komfortosabbak, élhetőbbek legyenek, csökkenjen, megálljon az elvándorlás.
A közgyűlési elnök felhívta a figyelmet arra, hogy készül a magyar falu program, amelynek köszönhetően további források jutnak a kistelepülések fejlesztésére.
Az eseményen elhangzott, hogy a több mint 1200 lakosú Dalmand háziorvosi rendelője szociális blokkal bővült és teljes felújításon esett át, beleértve az energetikai és épületgépészeti korszerűsítést, valamint az akadálymentesítést is.
A beruházáshoz kapott mintegy 44 millió forint európai uniós és hazai pályázati forráshoz az önkormányzat és a Dalmand Zrt. összesen 6 millió forinttal járult hozzá.
Bondorné Nagy Ibolya Julianna független polgármester jelezte: a háziorvosi rendelő felújítása két évig tartó összehangolt munkát kívánt, az átadás jelentős esemény a község életében.

forrás: MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here