KSH ÉVES JELENTÉS HÁZIORVOSOKNAK – A KSH elnökének levele

A háziorvosok által beküldendő 1019-es és 1021-es nyomtatványok beküldési határideje: 2018. február 15!

A nyomtatványminták (1019 és 1021) itt találhatók: http://www.ksh.hu/nyomtatvanyok

A KSH elnőkének levele változtatás nélkül olvasható az alábbiakban:

Központi Statisztikai Hivatal
Elnök
H-1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7. Levelezési cím: 1525 Budapest, Pf. 51.
Honlap: www.ksh.hu

 

Tisztelt Adatszolgáltató Partnerünk!

Ezúton értesítem a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint a statisztikai adatszolgáltatási kötelezettséget elrendelő Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatgyűjtéseiről és adatátvételeiről szóló 288/2009. (XII.15.) Korm. rendelet kötelezően elrendelt statisztikai adatgyűjtésekre vonatkozó rendelkezései alapján a Központi Statisztikai Hivatal felé 2018. adatgyűjtési évre fennálló adatszolgáltatási kötelezettségeiről.

Adatszolgáltatásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Központi Statisztikai Hivatal társadalmunk, gazdaságunk és környezetünk állapotáról, változásairól valósághű tájékoztatást adjon a közigazgatás, az állampolgárok, a vállalkozások és a civil szervezetek számára.

Kérem, hogy fennálló adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítéséhez jelen értesítő levél mellékleteként csatolt

határidőnaplóban felsorolt kérdőíveket szíveskedjen kitöltve továbbítani a KSH részére, az előírt határidőket betartva, az abban megjelölt módon. A kérdőíveket – eltekintve néhány kivételtől – kizárólag az erre a célra kialakított KSH‐ELEKTRA informatikai rendszeren (http://elektra.ksh.hu), illetve külkereskedelmi statisztikai adatgyűjtés esetén az E‐STAR informatikai rendszeren keresztül (https://intrastat.ksh.gov.hu/web/index.do) elektronikusan lehet kitölteni1. Felhívom szíves figyelmét, hogy a kérdőívek elérhetővé válásáról minden esetben a regisztráláskor megadott, illetve az Önök által a KSH‐ELEKTRA rendszerben később beállított e‐mail címen értesítjük!

A mintakérdőívek december 15‐től elérhetőek honlapunkon a www.ksh.hu → Adatszolgáltatóinknak → Nyomtatványok menüpont alatt található táblázatban, ahol a kérdőívek beküldési módjáról is tájékoztatást talál.

Az Öntől kapott információkat a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, illetve az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően bizalmasan kezeljük, és kizárólag statisztikai célra használjuk.

Felhívom szíves figyelmét, hogy amennyiben a fennálló adatszolgáltatási kötelezettségének az előírt határidőben és módon nem tesz eleget, úgy a KSH a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 32‐33. §‐a alapján közigazgatási eljárást kezdeményezhet a területi illetékességgel rendelkező kormányhivatal előtt.

A kötelező statisztikai adatszolgáltatás elmulasztása esetén a közigazgatási bírság összege természetes személy esetében 200 000 forintig, jogi személy és személyiségi joga szerint jogképes szervezet esetében 100 000 forinttól 2 000 000 forintig, hamis adatszolgáltatás esetén 100 000 forinttól 2 000 000 forintig terjedhet. A bírság kiszabása a jogszabálysértéssel érintett adatszolgáltatásonként történik.

A korábbi adatgyűjtések feldolgozott és összesített adatai honlapunkon a www.ksh.hu → Adatok → Tájékoztatási adatbázis, valamint a www.ksh.hu → Adatok → Táblák (STADAT) útvonalon térítésmentesen hozzáférhetők, illetve kiadványaink között is böngészhet a www.ksh.hu → Kiadványok → Kiadványtár oldalon.

Fentiekkel kapcsolatban felmerült kérdését, problémáját honlapunk nyitó oldalán a „Lépjen velünk kapcsolatba” cím alatt

található elérhetőségeken jelezheti.

Köszönöm nélkülözhetetlen együttműködését.

Budapest, 2017. december

Dr. Vukovich Gabriella

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye), vagy távoli eléréses (Magyarország) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. A rendelőkben már nem elég az általános hardveres/szoftveres ismeret, hanem az egészségügyi informatikai követelményekkel, orvosi szoftverekkel is tisztában kell lenni. Így van ez mostanában például az EESZT-vel, E-recepttel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.