Interjú a 40 éve Újbudán praktizáló Dr. Faigl Ilona háziorvossal

0

Forrás: Televízió Újbuda youtube, ujbuda.hu

“Faigl Ilona főorvos asszonyt sokan ismerik és kedvelik, hiszen számos évtizedet töltött az újbudai betegek gyógyításával a Szent Kristóf Szakrendelőben, de értékteremtő, értékmentő tevékenysége nem állt meg az orvosi hivatás gyakorlásánál.

A Szent Imre Plébániatemplomban 2003-ban, Dr. Batthyányi Strattmann László boldoggá avatását követően imakört alapított társaival, amely olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy 2009-ben már túlmutatott tevékenységük az újbudai plébánián, és megalapították a Dr. Batthyányi Strattmann László Orvos-kör Egyesületet, amely azóta már minden magyar orvost és egészségügyben dolgozót megszólít, hirdetve azt a különösen értékes szellemiséget, amelyet a boldoggá avatott Batthyányi egész életében képviselt egy évszázaddal ezelőtt.

Ez a szellemiség egy mondatba is összefoglalható: “Ha boldogok akartok lenni, tegyetek másokat boldoggá.” Ezt a tételt követik az orvos-kör tagjai, elnökasszonyuk Ilona, aki nemcsak orvosi karrierjének elismeréseként kapta meg a Pro Urbe Újbuda kitüntetést idén, vagy 2016-ban a Magyar Arany Érdemkeresztet.”

Forrás: Televízió Újbuda youtube, ujbuda.hu