Felhívás az e-recept rendszerrel kapcsolatban

2017. november 16.
Mivel a gyógyszertárak e-recept rendszerhez történő kapcsolódásának jogszabály által lehetővé tett átmeneti határideje december 15-ig tart, az EESZT fejlesztői és a gyógyszertári rendszergazdák megállapodása értelmében minden gyógyszertárnak legkésőbb november 30-ig a csatlakozás folyamatát be kell fejeznie, hogy az esetlegesen megmaradó műszaki problémák megoldására megfelelő idő maradjon. Ezért Vartus Gergely miniszteri biztossal egyetértve, kérem az érintett gyógyszertárak vezetőit a rendszergazdákkal történő legszorosabb együttműködésre.

Vartus Gergely miniszteri biztossal egyetértésben, kérem mindazon gyógyszerészeket és gyógyszer expediálásra jogosult szakasszisztenseket, akik a lakossági gyógyszerellátásban dolgoznak, hogy legkésőbb december 15-ig gondoskodjanak az e-személyi igazolvány kiváltásáról, mert ennek hiányában december 16-tól nem fognak tudni gyógyszert expediálni.

Budapest, 2017. november 16.

Dr. Hankó Zoltán
elnök

forrás: mgyk

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye), vagy távoli eléréses (Magyarország) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. A rendelőkben már nem elég az általános hardveres/szoftveres ismeret, hanem az egészségügyi informatikai követelményekkel, orvosi szoftverekkel is tisztában kell lenni. Így van ez mostanában például az EESZT-vel, E-recepttel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.