Fejlesztik a járóbeteg- és sürgősségi ellátást is

0
Fejlesztik a járóbeteg- és sürgősségi ellátást is

EBP: több olyan berendezést sikerült beszerezni idén, amelyek régóta hiányoztak a kórházakból.

A év közepén indult el az Egészséges Budapestért Program, amely a főváros, valamint Pest megye 10 éves egészségügyi fejlesztéséről szól, összesen 700 milliárd forint értékben. Már idén is voltak jelentős eredmények, például több olyan berendezést sikerült beszerezni, amelyek régóta hiányoztak a kórházakból – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, melyből a hirado.hu idézett.

A program részben kapcsolódik a 2011-ben létrehozott Semmelweis-tervhez, mely 3 nagy sürgősségi centrumot jelölt ki Budapest területén – mondtaDr. Flóris István, a Péterfy Sándor utcai kórház orvos-igazgatóhelyettese A projektben szakértőként résztvevő orvos-igazgatóhelyettes elmondta: a három centrum – a dél-budai, a dél-pesti és az észak-pesti centrum – közül a dél-budai centrum egy zöldmezős beruházásként valósulna meg, a másik két centrum pedig egy már meglévő egészségügyi szolgáltató intézményben, egy új kampuszban jön létre. A cél, hogy az egy területhez tartozó betegek egy centrumban, elsősorban a sürgősségi ellátás tekintetében mindent megkapjanak – fűzte hozzá

Vannak különböző kórházfejlesztési koncepciók, melyek 2018-ban részben megvalósulnak: ide tartozik a meglévő kórházak korszerűsítése és komformosítása. Az új centrumok megvalósulása 2022-2023-ra várható – mondta Dr. Flóris István.

A program része a járóbeteg-ellátás fejlesztése is; a cél, hogy csak azokat a betegeket kezeljék kórházban, akiket szükséges – mondta a szakember.

forrás: hirado.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here