Fejlesztik a járóbeteg- és sürgősségi ellátást is

EBP: több olyan berendezést sikerült beszerezni idén, amelyek régóta hiányoztak a kórházakból.

A év közepén indult el az Egészséges Budapestért Program, amely a főváros, valamint Pest megye 10 éves egészségügyi fejlesztéséről szól, összesen 700 milliárd forint értékben. Már idén is voltak jelentős eredmények, például több olyan berendezést sikerült beszerezni, amelyek régóta hiányoztak a kórházakból – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, melyből a hirado.hu idézett.

A program részben kapcsolódik a 2011-ben létrehozott Semmelweis-tervhez, mely 3 nagy sürgősségi centrumot jelölt ki Budapest területén – mondtaDr. Flóris István, a Péterfy Sándor utcai kórház orvos-igazgatóhelyettese A projektben szakértőként résztvevő orvos-igazgatóhelyettes elmondta: a három centrum – a dél-budai, a dél-pesti és az észak-pesti centrum – közül a dél-budai centrum egy zöldmezős beruházásként valósulna meg, a másik két centrum pedig egy már meglévő egészségügyi szolgáltató intézményben, egy új kampuszban jön létre. A cél, hogy az egy területhez tartozó betegek egy centrumban, elsősorban a sürgősségi ellátás tekintetében mindent megkapjanak – fűzte hozzá

Vannak különböző kórházfejlesztési koncepciók, melyek 2018-ban részben megvalósulnak: ide tartozik a meglévő kórházak korszerűsítése és komformosítása. Az új centrumok megvalósulása 2022-2023-ra várható – mondta Dr. Flóris István.

A program része a járóbeteg-ellátás fejlesztése is; a cél, hogy csak azokat a betegeket kezeljék kórházban, akiket szükséges – mondta a szakember.

forrás: hirado.hu

Jancsek Árpád

Én vagyok a haziorvosinfo.hu oldal adminja. :-) Az oldalt azért hoztam létre, hogy a háziorvosoknak, az asszisztenseknek és mindenkinek könnyebb legyen a rendelőben és a betegellátásban felmerülő informatikai követelmények megismerése és teljesítése. Informatikus vagyok, főként (házi)orvosi rendelőkben és kisebb cégeknél végzek rendszeres helyszíni (Budapest, Pest megye), vagy távoli eléréses (Magyarország) informatikai feladatokat, számítógép és szerver felügyeletet, karbantartást. A rendelőkben már nem elég az általános hardveres/szoftveres ismeret, hanem az egészségügyi informatikai követelményekkel, orvosi szoftverekkel is tisztában kell lenni. Így van ez mostanában például az EESZT-vel, E-recepttel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.