Az egyik háziorvosi szoftverfejlesztő cégnek elgurult a gyógyszere!? 2-3-szoros havidíj emelések miatt panaszkodnak a háziorvosok

0
Az egyik háziorvosi szoftverfejlesztő cégnek elgurult a gyógyszere!? 2-3-szoros havidíj emelések miatt panaszkodnak a háziorvosok

Az EESZT fejlesztésekre hivatkozva szinte minden háziorvosi szoftvert fejlesztő cég emelte a havi szoftverkövetési díjait.
Ez az emelés cégenként/szoftverenként változó, de általánosságban elmondható, hogy kb. 20-25%-os emelés volt, vagy lesz január 1-től szinte mindenhol. Fájó pont, de sajnos a háziorvosok kénytelenek voltak ezt elfogadni.

Kiegészítés (2017.12.18 17:30): Természetesen nem minden rendszergazda egyforma. Felhívták páran a figyelmemet, hogy a ProFix Kft. MedMax háziorvosi program szoftverkövetési díja bruttó 4.000 Ft/félév összeggel, azaz havi szinten 650 Ft-al emelkedett csak, tehát nem esik bele az általam fent említett 20-25%-os emelésbe.
További kiegészítéseket közzéteszek, amint információkhoz jutok.

A tegnapi naptól kezdve, az egyik legnagyobb háziorvosi szoftverfejlesztő cég felhasználói panaszkodni kezdtek az összes fellelhető orvosi fórumban, miszerint van olyan orvos, akinek háromszorosára emelték a havi szoftverkövetési díját.
Az eddig ingyenes, úgynevezett “klón” szoftver havi 4000Ft-ra emelkedett követési díja is sokaknál kiverte a biztosítékot, már csak azért is, mert van, aki 2-3 klónt is használ a munkája során pl. csatolt községekben.
A hivatalos indoklás ez “A törvényi kötelezettség szerint a bevezetés dátumától kezdődően a klón programok is EESZT kapcsolatra alkalmas programokká váltak. Az eddigi karbantartási díjmentesség 2017. december 1-től megszűnik, karbantartási díjuk nettó 4.000,- forint/klón lesz.”

Megbízható forrásból, az egyik háziorvos ügyfelemtől tudom, hogy neki a fentiek alapján a havidíja így 10600Ft-ról 23000-ra emelkedett.

Panaszáradat van arra is továbbá, hogy az árváltozásról szóló tájékoztató e-mailt december 15-én küldték ki úgy, hogy visszamenőleg december 1-től emelik a követési díjakat. Sokan így jogosan sztornóztatni fogják az így kiküldött számlákat.

Ráadásul plusz információ, hogy december 5-ig nem is működött senkinél az EESZT kapcsolat a szoftverben, és -a  szoftverfrissítés után- szó szerint ez az üzenet fogadta a felhasználókat: “A hivatalos tájékoztatás szerint az EESZT teljes kapacitással működik. Ezért rendszereinkben elindítottuk az adatkapcsolati modulokat.”

Ez azért is érdekes, mert a cég elsők között, 2017.10.27-én került fel az EESZT-kompatibilis medikai rendszerek “Háziorvosi rendszerek” listájára.

A cikk folyamatosan frissül, amint új információkhoz jutok…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here